Saltar navegació

Guia bàsica per a la comunicació en llengua de signes catalana

Benvinguts i benvingudes,

Ens plau presentar-vos aquesta guia bàsica de comunicació realitzada gràcies al suport del Consell Social de la Universitat Autònoma de Barcelona. Es tracta d’un recurs d’autoaprenentatge destinat a la comunitat universitària de la UAB, però també a tothom qui vulgui acostar-se a les llengües de signes en general i a la llengua de signes catalana en particular.

En les primeres unitats ens endinsarem en la qüestió de la sordesa, en les llengües de signes i en les implicacions socials i identitàries que comporten per als seus usuaris, i a mesura que avancem començarem a poc a poc a aprendre la llengua de signes catalana amb l’objectiu de poder establir una comunicació bàsica amb les persones que la utilitzen.

Som conscients de les limitacions que té un recurs d’autoaprenentatge i per això hem optat per ser pragmàtics i centrar-nos en els aspectes bàsics de la llengua de signes catalana. Tot i això, esperem que la guia sigui per a vosaltres una porta d’entrada a aquesta llengua minoritària pròpia de Catalunya i que us engresqui a continuar aprenent-la per conèixer millor aquests altres catalans que conviuen amb nosaltres dia a dia.

Equip d'elaboració de la guia

UAB - Universitat Autònoma de Barcelona UABCEI - Campus D'Excel-Lència Internacional

Creative Commons License
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons